Algemene technieken

Docent: Elly van Rossum

In de cursus Algemene technieken krijgt u les in de basistechnieken van het tekenen en schilderen en maakt u kennis met zoveel mogelijk materialen. Ook verschillende teken- en schilderstijlen zullen in deze cursus behandeld worden.

Er wordt klassikaal uitleg gegeven, waarna u kunt kiezen of u aan de aangeboden opdracht wilt werken of verder gaat aan eigen werk. Het werken naar de waarneming is de basis van waaruit bij TINT wordt gewerkt. Daarnaast is er ook ruimte voor het experiment.

Deze cursus is vooral geschikt voor cursisten die kennis willen maken met verschillende teken- en schildertechnieken,

Het gemaakte werk wordt regelmatig in de groep besproken, omdat je kunt leren van elkaar. Diverse teken- en schildertechnieken komen aan bod, zoals het schilderen met acryl-, olie-, en aquarelverf of het tekenen met potlood, houtskool, pen en inkt.

Er wordt veel aandacht besteed aan het tekenen naar de waarneming, omdat dit de basis vormt voor het schilderen.

Duur

Deze cursus bestaat uit 17 dagdelen van 2,5 uur en wordt halfjaarlijks aangeboden. In het najaar tot aan de kerst: 7 lessen, van half januari tot begin mei: 10 lessen.

Data

Vrijdagmiddag 14.00 uur-16.30 uur (1 x in de twee weken).

Kosten

Kosten: € 23,- per les (inclusief teken- en schildermaterialen, koffie/thee, exclusief papier, karton, penselen en evt. modelkosten)

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, u betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met
Elly van Rossum
t 06 4994 8992
e elly@tint-nijmegen.nl
w atelierbergendal.nl

U kunt zich ook direct online aanmelden met dit formulier.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.