ATELIER algemeen gevorderd

Docent: Christine Elkhuizen

Deze cursus is geschikt voor mensen die al enige tijd schilderen en tekenen, en behoefte hebben aan meer intensiteit en inhoudelijkheid in hun werk. De ontwikkeling van een persoonlijke visie op het eigen werk staat centraal.

Deze cursus biedt geen vastomlijnde opdrachten, maar uitgangspunten voor een eigen onderzoeksproces. Een uitgangspunt kan bijvoorbeeld een model, een stilleven of een portret zijn.

De waarneming staat centraal, maar de uitwerking is volledig vrij. Doordat iedere cursist hierbij een eigen beeldend traject zal volgen, worden de verschillende materialen en technieken afgestemd op het eigen werk.

Wanneer het werk daartoe uitnodigt, wordt verwezen naar kunstwerken uit de kunsthistorische context of de eigentijdse beeldende kunst. De keuze van materialen en technieken wordt afgestemd op de persoonlijke stijl van de cursist. De begeleiding is individueel gericht. Soms zijn er gezamenlijke werkbesprekingen, de inbreng van mede-cursisten kan inspirerend werken.

Duur

Deze cursus bestaat uit ±18 dagdelen van 3 uur die in principe om de week worden gegeven. De lessen starten  begin september en lopen door tot eind juni. U kunt per halfjaar of per jaar inschrijven; In het najaar tot aan de kerst: 7 lessen, van half januari tot eind juni: 11 lessen.

Data

Dinsdagochtend van 10.00 – 13.00 uur.

De voorjaarscursus start in januari en de najaarscursus in september.

Kosten

€ 27,50,- per les.
Inclusief teken- en schildermateriaal (basiskleuren in studie-kwaliteit), koffie/thee, ondersteunend materiaal. Exclusief prints, papier, karton, en penselen/kwasten. Wanneer je gebruik wilt maken van professionele kwaliteit verf en doek, moet je die zelf meenemen.

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, je betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met:
Christine Elkhuizen
t 06 1247 6568
e christine@tint-nijmegen.nl
w datisdekunst.nl

Je kunt je ook direct online aanmelden met dit formulier.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.