Docenten

CHRISTINE ELKHUIZEN

Christine Elkhuizen heeft ruim 30 jaar ervaring als 1e graads docent beeldende kunst, vormgeving en kunstgeschiedenis. Op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen ontwikkelde en doceerde zij de vakken algemene culturele theorie (CKV2).

Als freelance kunstadviseur was zij o.a. verantwoordelijk voor een 40-tal exposities over autonoom beeldende kunst. In opdracht van de kunstacademie en het Gymnasium ontwikkelt en begeleidt zij kunstprojecten over uiteenlopende onderwerpen.

De laatste jaren ligt het accent van haar werk op het geven van praktijkcursussen en lezingen over algemene culturele theorie. De kunstzinnige lezingen zijn ondergebracht bij Dát is de Kunst.

In haar atelier legt zij zich toe op haar eigen schilderwerk waarbij het accent ligt op het specifieke Nederlandse landschap.


NOËLLE KOPPERS

Noëlle Koppers werkt als zelfstandig beeldend kunstenares, exposeert in binnen- en buitenland en geeft daarnaast teken- en schilderlessen en workshops.

Ze heeft ruim 40 jaar ervaring als schilderdocente en is gespecialiseerd in werken naar de waarneming en in de fijnschilder/tekentechnieken.

Ze heeft TEHATEX 2e graads opleiding afgerond in 1985 en vanaf 1990 maatschap KUNSTWERK opgericht samen met o.a. Birgit Tax. KUNSTWERK heeft 25 jaar kunstexposities en -uitleen verzorgd door heel Nederland en schilderworkshops gegeven aan instellingen, bedrijven en scholen.

Als schilderdocente heeft ze jarenlange ervaring bij het Paulusgilde in Winssen.


MARJOLIJN BERENDS

Marjolijn is afgestudeerd aan de TeHaTeX Nijmegen als 2de graads docent. Tijdens en vlak na haar studie haar studie heeft ze lesgegevens aan toneelgroepen. Daarna heeft ze zich omgeschoold in de logistiek en is nu al meer dan 20 jaar werkzaam als IT specialist. De passie voor het creëren is gebleven.

Marjolijn heeft steeds naast haar werk geschilderd en blijft zich verdiepen in de nieuwe technieken en verschillende materialen. Zij heeft verschillende opleidingen en cursussen gevolgd bij de Filarski-academie en Ena Rutten en bij Christine Elkhuizen van Schilderschool TINT.

In haar werk als IT specialist heeft ze veel ervaring opgedaan in het geven van workshops en voordrachten.

Omgang met de jonge generatie is haar op het lijf geschreven.


MARIANNE DE BIL

Marianne de Bil heeft zich na haar studie Vrije Kunst aan ArtEZ (1992) breed ontwikkeld als beeldend kunstenaar.

In haar werk wisselt ze regelmatig tussen verschillende disciplines. Zo schildert ze enorm grote schilderijen, maar ook kleine paneeltjes en maakt ze installaties. Ze werkt zowel abstract als figuratief.

Naast haar beeldende kunstpraktijk is ze flamencodans docente en oprichtster van Flamenco Nijmegen. Ook musiceert Marianne.


DIEDERIK GROOTJANS

Diederik Grootjans is een bekende naam in Nijmegen. Velen kennen hem als ‘buitenschilder’ die je op een straathoek in Nijmegen kan tegenkomen achter zijn schildersezel. Hij is initiatiefnemer van vele projecten, zoals Schildersalon, waarin kunstenaars werken in de openbaarheid en het publiek over de schouder mee kan kijken.

Diederik heeft projecten opgezet waarbij b.v. wijkbewoners of jongeren participeren ( KUNSTWAAR, Portret van Oud en Jong, Vredestuinen e.a.). Ook is hij bekend van zijn serie ‘de Lunchpauze” in de Gelderlander, waarin hij schilderijen en tekst maakt over het werk en de pauzes binnen Nijmeegse instellingen.

Verder geeft Diederik les aan deelnemers van Arttics en aan de Unit Academie. Hij schildert o.a. bij bruiloften en maakt kinderdecoratieschilderingen in ziekenhuizen. Diederik exposeert regelmatig.

Ik schilder al veertig jaar en nog steeds met veel plezier. Dit schilderplezier wil ik graag delen. Schilderen is een prachtig medium: ambacht en vrijheid komen hier samen. Er is niet één juiste manier van schilderen. Vaak weet ik echter wel hoe je je schilderij nog iets beter kan maken, maar jij mag het zeggen.
Ik ben zelf een snelle schilder en ik nodig graag de mensen uit hetzelfde te doen. En als het mislukt dan maak je er gewoon nog een. Geconcentreerd en ontspannen.


MARCEL REIJERMAN

Marcel Reijerman is vanaf zijn afstuderen op de Academie Beeldende Kunsten Arnhem in 1983 actief als beeldend kunstenaar. Hij tekent, schildert en exposeert zijn werk regelmatig in galeries, musea en beurzen. Zijn werk is o.a. in het bezit van Het Teylers Museum in Haarlem en het Centraal Museum Utrecht en vele particulieren en bedrijven.

Marcel is sinds 15 jaar lijstenmaker/ adviseur bij de firma Peter van Ginkel in Arnhem.

Daarnaast is hij 30 jaar docent (model en portret) tekenen en schilderen bij o.m. de Volksuniversiteit Veenendaal. Ook gaf hij les in zijn eigen atelier aan kleine groepen beginners en gevorderden.

Hij vindt het belangrijk dat schilder- en tekentechnieken ontwikkeld worden bij zijn cursisten, maar wil ondertussen de creativiteit van iedere cursist net zo hard aanmoedigen. Dit gaat niet zonder individuele benadering van de cursist. Het beschouwen van kunstwerken uit allerlei tijden scherpt het kijken en bindt de groep cursisten.