Fijnschilderen

Docent: Noëlle Koppers

De term fijnschilderen wordt gebruikt voor Hollandse kunstschilders in de 17e eeuw, die streefden naar een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de werkelijkheid. De uiterst verfijnde techniek werd vooral toegepast in o.a. de stillevens en de zogenaamde genrestukken, meestal op klein formaat weergegeven taferelen van alledaagse activiteiten.

In deze cursus fijnschilderen  leer je hoe een schilderij opgebouwd wordt in dunne lagen olieverf. Fijnschilders werken op linnen of op paneel. Vanuit een onderschildering, een grisaille, worden de kleurlagen opgebouwd. Een grisaille is een schildering in toonwaarden, waarin de licht/donkerverhouding goed is weergegeven. Er wordt van grof naar fijn/gedetailleerd gewerkt.

Bij het fijnschilderen gaat het om de waarneming, waarbij het precieze kijken en het weergeven van de stofuitdrukking wordt geoefend. Oog voor detail, geduld hebben en het leuk vinden om precies te werken zijn eigenschappen van een fijnschilder.

Duur

Wekelijkse lessen van 3 uur. Je kunt per half jaar inschrijven. Opzegging per half jaar mondeling of schriftelijk, bij geen bericht word je automatisch opnieuw ingeschreven.

Data

Vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur (1 x in de week), najaar 12 lessen, voorjaar 20 lessen

De voorjaarscursus start in januari en de najaarscursus in september.

Kosten

Kosten: € 27,50 per les (inclusief  teken- en schildermaterialen, exclusief dragers)

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, jebetaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Voor meer informatie en inschrijven:
Noëlle Koppers
t 06 4425 3975
e noelle@tint-nijmegen.nl
w noellekoppers.nl

Je kunt je ook direct online aanmelden met dit formulier.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.