Gastdocenten

Elly van Rossum

Elly van Rossum wil haar liefde en passie voor tekenen en schilderen delen met iedereen die hierin is geïnteresseerd. Het begeleiden van het creatieve proces fascineert haar.

Zij is opgeleid aan de kunstacademie te Arnhem en behaalde daar een eerstegraads bevoegdheid tekenen, schilderen en grafiek. Daarnaast heeft zij diverse master workshops bij Talens gevolgd.

Als docente tekenen en schilderen heeft zij 25 jaar ervaring met cursussen voor zowel volwassenen als kinderen. Bij De Lindenberg te Nijmegen heeft zij 20 jaar lang teken- en schildercursussen gegeven, waaronder modeltekenen, en als gastdocent was zij betrokken bij de Nijmeegse School. Daarnaast heeft zij in Groesbeek en omstreken meerdere cursussen begeleid, onder andere in samenwerking met Stichting Welzijn Groesbeek.

t 06 4994 8992
e elly@tint-nijmegen.nl
w atelierbergendal.nl

Marcel Reijerman

Marcel Reijerman is vanaf zijn afstuderen op de Academie Beeldende Kunsten Arnhem in 1983 actief als beeldend kunstenaar. Hij tekent, schildert en exposeert zijn werk regelmatig in galeries, musea en beurzen. Zijn werk is o.a. in het bezit van Het Teylers Museum in Haarlem en het Centraal Museum Utrecht en vele particulieren en bedrijven.

Marcel is sinds 15 jaar lijstenmaker/ adviseur bij de firma Peter van Ginkel in Arnhem.

Daarnaast is hij 30 jaar docent (model en portret) tekenen en schilderen bij o.m. de Volksuniversiteit Veenendaal. Ook gaf hij les in zijn eigen atelier aan kleine groepen beginners en gevorderden.

Hij vindt het belangrijk dat schilder- en tekentechnieken ontwikkeld worden bij zijn cursisten, maar wil ondertussen de creativiteit van iedere cursist net zo hard aanmoedigen. Dit gaat niet zonder individuele benadering van de cursist. Het beschouwen van kunstwerken uit allerlei tijden scherpt het kijken en bindt de groep cursisten.

Marcel Reijerman biedt bij TINT verschillende workshops aan .

www.galeriewit.nl/kunstenaars/marcel-reijerman

Brechtje Verberne

Brechtje Verberne is zelfstandig kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving.

In 2008 is zij afgestudeerd als Master of Arts in tekenen en grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarna heeft zij haar eerstegraads bevoegdheid gehaald aan de docentenopleiding van de Artez in Arnhem.

Na haar studie richtte Brechtje de Drukmakerij op, van waaruit zij workshops en cursussen in grafische technieken verzorgt. Daarnaast ontwikkelde ze haar eigen vrije werk.

Brechtje geeft al een aantal jaren cursussen en workshops in (model)tekenen en grafiek voor verschillende doelgroepen.

www.drukmakerij.nl