Jongerenatelier 14 t/m 19 jaar

Schilder als een baas en voel je vrij als een keizer

Docent: Marjolijn Berends

Leuk dat je op deze pagina terechtgekomen bent! Je hebt interesse om beeldend bezig te zijn. Dat is de eerste stap. Het Jongerenatelier is voor iedereen in de leeftijd van ongeveer 14 t/m 19 jaar.

Het doel van de cursus is je eigen beeldende handschrift te onderzoeken; je ontdekt welke technieken en beelden je aanspreken.

Inspiratie komt van verschillende bronnen; denk aan de kunstgeschiedenis, voorwerpen om je heen, beelden in je woonomgeving of bijvoorbeeld je eerder gemaakte werk, je fantasie of krabbel.

In dit atelier werken we aan verschillende opdrachten, bijvoorbeeld:

  • Schilderen en tekenen (met potlood, houtkool en acrylverf) want met een goede basis kom je ver. We werken op karton, verschillende soorten papier en hout.
  • Het bewerken van foto’s door middel van verf, inkt en experimentele prints, om zo tot een nieuw, eigenzinnig beeld te komen.
  • Het maken van een collage met behulp van gemengde technieken.
  • Een grafisch ontwerp voor een plek in Nijmegen, geïnspireerd op street art en ander eigentijds beeldmateriaal. De inhoud van het werk kan uiteenlopen van een illustratie, een persoonlijke stempel, tot een kritische boodschap.

Bij de start van een nieuwe opdracht wordt een korte inleiding gegeven over een onderwerp uit de kunstgeschiedenis (b.v. popart, expressionisme) of vanuit een kunstenaar / kunststroming, b.v. Streetart.

De begeleiding is maatwerk; iedereen wordt apart begeleid, op eigen niveau. Tijdens de cursus krijg je ook een schetsboekje mee, om daar thuis in te werken.

Wil je je graag voorbereiden op een beeldende opleiding? Vermeld dit dan in je aanmelding, we kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Duur

Lessen van 2,5 uur, elke twee weken.

Je geeft je op voor een half jaar of een jaar ( 15 of 30 lessen), start in september of februari.

In overleg is instromen mogelijk, je betaalt dan alleen de resterende lessen.

Data

Donderdagavond 18.30 uur-21.00 uur.

Kosten

Kosten: € 22,50 per les
Inclusief teken- en schildermaterialen), kwasten zelf aan te schaffen.

Informatie en inschrijven

Neem contact op met de docent, of meld je direct online aan.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.

Illustratie in header: Lewis Rossignol