het nieuwe atelier in de Vasim

In september 2022 de cursussen gestart in een spiksplinternieuw atelier in de Vasim. De karakteristieke booghallen worden momenteel gerenoveerd tot een prachtig modern gebouw voor kunst, cultuur en sportfaciliteiten, waar veel creatieve ondernemers een plek krijgen, in een gebied aan de Waal dat snel ontwikkeld wordt.

De gedaanteverwisseling die het gebouw nu ondergaat laat de kenmerken van het industriële verleden op veel manieren intact, de sfeer is ruim, open en stoer. Vanuit het nieuwe atelier van 16,5 meter ( bijna twee keer zo lang als het oude atelier aan de De Wittstraat) zie je de Oversteek, aan de andere kant is horeca gepland met een groot terras.

Er wordt in en rond het gebouw flink gewerkt en het zal nog even duren voor het helemaal klaar is, maar het atelier van TINT is eind juli 2022 opgeleverd en in september in gebruik genomen .

De oplevering was casco dus er moest nog wel wat gedaan worden. De eerste week van augustus is eerst alles zoveel mogelijk wit geschilderd. Daarna kwam er een mooie nieuwe vloer en toen het heldere licht aan het plafond. Een van de lange muren is een enorme kastenwand geworden, aan de andere kant staan de ladenkasten. Alles uit het oude atelier is verhuisd.

Nu is een royaal en licht atelier, waar gemakkelijk een stuk of 10 ezels kunnen staan, met veel bergruimte en een gezellige pauze- en boekenhoek. Een plezier om er te werken!

Hiernaast een klein beeldverslag, van de oplevering in juli tot het atelier in gebruik in september.