het nieuwe atelier in de Vasim

In september 2022 starten de cursussen in een spiksplinternieuw atelier in de Vasim. De karakteristieke booghallen worden momenteel gerenoveerd tot een prachtig modern gebouw voor kunst, cultuur en sportfaciliteiten, waar veel creatieve ondernemers een plek krijgen, in een gebied aan de Waal dat snel ontwikkeld wordt.

De gedaanteverwisseling die het gebouw nu ondergaat laat de kenmerken van het industriƫle verleden op veel manieren intact, de sfeer is ruim, open en stoer. Vanuit het nieuwe atelier van 16,5 meter ( bijna twee keer zo lang als het oude atelier aan de De Wittstraat) zie je de Oversteek, aan de andere kant is horeca gepland met een groot terras.

Er wordt in en rond het gebouw flink gewerkt en het zal nog even duren voor het helemaal klaar is, maar het atelier van TINT is eind juli 2022 opgeleverd. Dat wordt nu gereedgemaakt voor de cursussen die in september beginnen. In de eerste week van augustus is eerst alles zoveel mogelijk wit geschilderd. De plaatjes vertellen het verhaal.