Verbredingscursus

Docent: Christine Elkhuizen

Deze cursus is voor beginners en gevorderden die een verbreding zoeken in hun teken- en schildervaardigheden. De lessen zijn helder gestructureerd en worden onderbouwd met een theoretische hand-out.

Aan de hand van thema’s als model, landschap, portret en stilleven worden diverse facetten van de beeldende vorming belicht: kleurgebruik, compositie, vorm, ruimtesuggestie etc. Verschillende werkvormen komen aan bod: het werken naar de directe waarneming, onderzoek van figuratie naar abstrahering en het werken in de stijl van een bepaalde kunststroming.

Tevens worden verschillende teken- en schildertechnieken aangeleerd. De keuze van de materialen en technieken kan worden afgestemd op de persoonlijke stijl van de cursist. Wanneer het werk daartoe uitnodigt zal er gerefereerd worden aan voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

De cursisten worden individueel begeleid, zodat er ruimte is voor de ontwikkeling van een persoonlijk handschrift. Steeds wordt gekeken naar het typerende in het werk.

Duur

Wekelijkse lessen van 3 uur. In het najaar tot aan de kerst 13 lessen, van half januari tot eind juni 20 lessen.

Je kunt per half jaar inschrijven. Opzegging mondeling of schriftelijk. Bij geen bericht word je automatisch ingeschreven voor ’t volgend half jaar.

Data en tijd

Maandagochtend van 9.30 -12.30 uur (1 x per week).

De voorjaarscursus start in januari en de najaarscursus in september.

In overleg is instromen mogelijk, je betaalt dan alleen de resterende lessen.

Kosten

€ 30,00 per les
Inclusief teken- en schildermateriaal (basiskleuren in studie-kwaliteit), koffie/thee en ondersteunend materiaal. Exclusief prints, papier, karton, penselen/kwasten palet en modelkosten. Wanneer er met een model wordt gewerkt en je een keer afwezig bent, worden de modelkosten wel in rekening gebracht.

Informatie en inschrijven

Neem contact op met de docent, of meld je direct online aan.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.

voorbeelden van werk van cursisten