Verdiepingscursus

Docent: Christine Elkhuizen

Deze cursus is geschikt voor mensen die al enige tijd schilderen en tekenen en behoefte hebben aan meer intensiteit en inhoudelijkheid in hun werk. De ontwikkeling van een persoonlijke visie op het eigen werk staat centraal.

Deze cursus biedt geen vastomlijnde opdrachten, maar uitgangspunten voor een eigen onderzoeksproces. Een uitgangspunt kan bijvoorbeeld een model, een stilleven of een portret zijn.

De waarneming staat centraal, maar de uitwerking is volledig vrij. Doordat iedere cursist hierbij een eigen beeldend traject zal volgen, worden de verschillende materialen en technieken afgestemd op het eigen werk.

Wanneer het werk daartoe uitnodigt, wordt verwezen naar kunstwerken uit de kunsthistorische context of de eigentijdse beeldende kunst. De keuze van materialen en technieken wordt afgestemd op de persoonlijke stijl van de cursist.

De groep bestaat uit mensen die een verschillend niveau hebben. Dat is geen enkel bezwaar omdat de begeleiding individueel is.

Vanwege het coronavirus zijn de groepen niet groter dan 6 personen.

Duur

Deze cursus bestaat uit wekelijkse dagdelen van 3 uur en wordt halfjaarlijks aangeboden. In het najaar tot aan de kerst: 13 lessen, van half januari tot eind juni: 20 lessen

Data en tijd

Maandagmiddag van 14.00 t/m 17.00 uur (exclusief opruimen).

In de zomermaanden 2021 geldt een flexibel rooster, in september starten de reguliere lessen weer.

Kosten

€ 26,50 per les
Inclusief teken- en schildermateriaal* (basiskleuren in studie-kwaliteit), koffie/thee, ondersteunend materiaal en klapper. Exclusief prints, papier, karton, penselen/kwasten palet en modelkosten. Wanneer er met een model wordt gewerkt en u een keer afwezig bent, worden de modelkosten wel in rekening gebracht.

*Vanwege het coronavirus is het i.v.m. besmettingsgevaar nu aan te bevelen zelf kneedgum en houtskool en een basisset olieverf mee te nemen.

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, u betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met:
Christine Elkhuizen
t 06 1247 6568
e christine@tint-nijmegen.nl
w datisdekunst.nl

U kunt zich ook direct online aanmelden met dit formulier.

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.