Workshopaanbod

TINT teken- en schilderschool Nijmegen biedt workshops aan ter verdieping en verbreding van het cursusaanbod. Deze zijn zowel toegankelijk voor cursisten van TINT als voor niet-cursisten. De workshops beslaan een dagdeel of een hele dag . Het programma voor het komende seizoen wordt nog bekend gemaakt.

Kleurenleer

Docent: Christine Elkhuizen

De basis voor deze workshop is de kleurenleer van Johannes Itten. De verschillende kleurcontrasten worden uitgelegd en gerelateerd aan diverse schilderijen. Daarna gaan de cursisten zelf aan de slag met verschillende kleurmengingen. Omdat iedereen een ander niveau heeft, zal het lesaanbod gedifferentieerd zijn.

Informatie
Duur: gehele dag of alleen middagprogramma
Kosten: middagprogramma € 30,-; hele dag: € 55,- (inclusief materialen, koffie/thee)

Compositie

Door het oog van de lens

Docent: Christine Elkhuizen

In de workshop worden aan de hand van stillevens verschillende compositie-schetsen gemaakt. Aan bod komen harmonische, dynamische en statische composities. Er wordt gerefereerd aan de klassieke compositieleer waarin harmonische verhoudingen zoals de gulden snede worden toegepast.

Informatie
Duur: één dagdeel
Kosten: € 30,- (inclusief materialen, koffie/thee)

Landschapsschilderen

Docent: Christine Elkhuizen

Het en plein-air schilderen is een kunst op zich. Je stoeit altijd met de elementen. Het licht verandert soms iedere minuut en ‘kleurt’ het landschap steeds weer anders in. Maar wanneer je het landschap wilt schilderen dan gaat er niets boven de natuur zelf. Een foto of een plaatje is altijd maar een slap aftreksel van de werkelijkheid.

In de lente en de zomer organiseert teken- en schilderschool TINT-Nijmegen workshops landschapsschilderen. Er wordt gewerkt vanuit een schilderachtige locatie.

Informatie

Duur: hele dag (10- 17 uur)
Kosten: € 60,-  (inclusief schilder- en teken materialen, koffie/thee, drankje, exclusief drager)

Inschrijven

Neem contact op met:
Christine Elkhuizen
t 06 1247 6568
e christine@tint-nijmegen.nl
w datisdekunst.nl